Od 7 kwietnia Wars serwuje nowe menu. Pasażerowie pociągów PKP Intercity mogą korzystać z propozycji nowych potraw w wiosennej odsłonie. Receptury i sposób przygotowania zostały opracowane przez szefa kuchni Piotra Zaborowskiego.
– Menu Warsu to z jednej strony tradycyjne potrawy, a z drugiej kilka nowych kulinarnych pomysłów. W menu pojawią się m.in. polędwiczki z dorsza. Mamy nadzieję, że to smaczne danie stanie się inspiracją do zmian naszego domowego menu – mówi Piotr Zaborowski, szef kuchni Warsu.
W karcie dostępnej w wagonach restauracyjnych miłośnicy ryb mogą spróbować smażonych polędwiczek z dorsza, serwowanych z miksem sałat. W ofercie wagonów barowych pojawi się między innymi granola z jogurtem i świeżymi, sezonowymi owocami oraz lekka sałata grecka. W odświeżonym menu nie zabraknie klasyki, dań tradycyjnej kuchni polskiej, m.in. kotleta schabowego czy popularnej jajecznicy. Na deser klienci mogą zamówić nowy deser czekoladowy oraz wypić kawę z ekspresu.
Spółka zapewnia, że nowe potrawy zostały „starannie przygotowane" przy zachowaniu zasad zdrowego żywienia a ich podstawą są świeże i naturalne składniki, natomiast wszystkie surowce, z których przygotowuje się dania, pochodzą od znanych i sprawdzonych na rynku producentów oraz dostawców.