Wars planuje wprowadzenie nowego menu
ak, Rynek Kolejowy ⚫ 02.03.2014 ⚫
299
Archiwum RK
Komentarze:
2014-03-02 15:24:34 Autor: love me tender
---.dynamic.gprs.plus.pl
Strach się bać.
2014-03-02 16:04:54 Autor: Nowość
---.play-internet.pl
Ile to milionów pasażerów wybierze IC przez nowy kształt chleba. Polski Bus drżyjcie!
2014-03-02 16:22:36 Autor: Jestem alkoholikiem.
---.dynamic.chello.pl
A denaturat zamiast piwa z Konstancina będzie ? Za ile ? 250 guldenów za butelczynę ?
2014-03-02 17:01:46 Autor: Leniwiec
---.litnet.osi.pl
Klientami WARSu (szczególnie w TLK) są średniozamożni pasażerowie, których prędzej zadowoliłby bar mleczny niż wykwintna restauracja. Nie wiem po co celują w gusta mniejszości olewając większość.
2014-03-02 17:09:06 Autor: Blow Up Hall 5050
---.icpnet.pl
Przystawki
Plastry pieczonego buraka z liśćmi dzikich sałat, musem z koziego sera i pianką ziołową - 25 PLN
Bliny gryczane z tatarem z troci wędrownej i gęstą śmietaną - 35 PLN
Gęś podwędzana na liściach jałowca, z marynowaną klementynką i sosem z czarnego bzu - 45 PLN
Zupy
Consommeé z dzikiego ptactwa z lanymi kluseczkami - 25 PLN
Krem z organicznej soczewicy z kiełbasą Chorizo i pieczonym serem - 25 PLN
Dania z ryb
Halibut z grzybową skórką, buraczanym gratin, wędzonymi pomidorami i sosem szafranowym - 65 PLN
Marynowana polędwica z żabnicy, mus z zielonego groszku ze szpinakiem i puree ziemniaczanym - 75 PLN
Dania mięsne
Pierś z dzikiej kaczki z modrą kapustą, batatowymi kopytkami i sosem z Madery - 75 PLN
Organki jagnięce z kaszą gryczaną, warzywami i sosem miodowo-korzennym - 85 PLN
Perliczka z warzywami sezonowymi, delikatnym sosem winogronowym - 60 PLN
Schab z kością, kapustą z grzybami, ziemniakami i sosem - 70 PLN
Plastry pieczonego buraka z liśćmi dzikich sałat, musem z koziego sera i pianką ziołową - 25 PLN
Bliny gryczane z tatarem z troci wędrownej i gęstą śmietaną - 35 PLN
Gęś podwędzana na liściach jałowca, z marynowaną klementynką i sosem z czarnego bzu - 45 PLN
Zupy
Consommeé z dzikiego ptactwa z lanymi kluseczkami - 25 PLN
Krem z organicznej soczewicy z kiełbasą Chorizo i pieczonym serem - 25 PLN
Dania z ryb
Halibut z grzybową skórką, buraczanym gratin, wędzonymi pomidorami i sosem szafranowym - 65 PLN
Marynowana polędwica z żabnicy, mus z zielonego groszku ze szpinakiem i puree ziemniaczanym - 75 PLN
Dania mięsne
Pierś z dzikiej kaczki z modrą kapustą, batatowymi kopytkami i sosem z Madery - 75 PLN
Organki jagnięce z kaszą gryczaną, warzywami i sosem miodowo-korzennym - 85 PLN
Perliczka z warzywami sezonowymi, delikatnym sosem winogronowym - 60 PLN
Schab z kością, kapustą z grzybami, ziemniakami i sosem - 70 PLN
2014-03-02 17:26:46 Autor: były pasażer
---.e-wro.net.pl
choćbyście za darmo dawali to nie zbliżę się do czegokolwiek o nazwie pociąg, z logo PKP w szczególności.
Przez ostatnich 40 lat udawałem że lubie podróżować pociągami i robiłem to często.
Półtora roku temu, po kolejnym festiwalu chamstwa, brudu, niekompetencji ( podróże służbowe na średnich trasach oraz wycieczkowo-urlopowe, także z rowerami na długich ) przełamałem sie i nabyłem tani i wcale nie komfortowy samochód .
Z kolejami spotykam sie już tylko na przejazdach
Kolej w tym kraju od niemal zawsze jest w stanie wojny z pasażerami.
Kto jest dla kogo ???
Takich jak ja , byłych zwolenników komunikacji kolejowej znam przynajmniej kilkanascie osób.
A ostatnio doszły 2 kolejne; moi rodzice emeryci, którzy wolą polskiego busa , wystarczyło że sie pojawiło połączenie, skorzystali 2 razy i żegnajcie koleje na zawsze
Tak więc wsadźcie sobie tę wędzoną gąskę w rzyć drodzy spece od pekape
Przez ostatnich 40 lat udawałem że lubie podróżować pociągami i robiłem to często.
Półtora roku temu, po kolejnym festiwalu chamstwa, brudu, niekompetencji ( podróże służbowe na średnich trasach oraz wycieczkowo-urlopowe, także z rowerami na długich ) przełamałem sie i nabyłem tani i wcale nie komfortowy samochód .
Z kolejami spotykam sie już tylko na przejazdach
Kolej w tym kraju od niemal zawsze jest w stanie wojny z pasażerami.
Kto jest dla kogo ???
Takich jak ja , byłych zwolenników komunikacji kolejowej znam przynajmniej kilkanascie osób.
A ostatnio doszły 2 kolejne; moi rodzice emeryci, którzy wolą polskiego busa , wystarczyło że sie pojawiło połączenie, skorzystali 2 razy i żegnajcie koleje na zawsze
Tak więc wsadźcie sobie tę wędzoną gąskę w rzyć drodzy spece od pekape
2014-03-02 17:42:18 Autor: Pasztun
---.dynamic.chello.pl
Barek Warsu na nowym Krakowie Głównym całkiem dobrze usytuowany (jako pierwszy od strony wejścia zachodniego) świeci wciąż pustkami. nie widziałem jeszcze w nim więcej niż 4 osoby jednocześnie. Za to w pozostałych punktach małej gastronomii ruch jak w ulu. Obstawiajmy, czemu?
2014-03-02 18:14:22 Autor: Stary Zbój
---.dynamic.chello.pl
Może wreszcie wróci "tatar", którego tak chętnie dawniej jadałem w ekspresie warszawskim. Do niedawna była całkiem godziwa oferta zup w postaci "gorących kubków". Oj, jak chętnie zjadłbym w "warsie" na pierwsze danie np. rosołek z makaronem, czy barszczyk czerwony czysty. Ale do tego wszystkiego potrzebne jest, by w każdym wagonie obsługa mogła sama decydować o ofercie. Tak było przez lata i komu to szkodziło?
Pozdrowienia!
Stary Zbój
Pozdrowienia!
Stary Zbój
2014-03-02 18:36:56 Autor: Głos z USA
---.hsd1.in.comcast.net
W tym dziwnym kraju, Wartości Chrześcijańskie, nie pozwalają już na świeżą bułeczkę, świeżego tatarka i 50g czystej wódeczki. Dziś trzeba chlać w parkach na ławce, daleko od pociągów. Bądź w kulturalny sposób wyłącznie, na większości lotnisk świata, i w samolotach. Fakt!, w samolocie ludzie siedzą, nie kręcą sia napici po korytarzu, i nie rzygają za okna.
2014-03-02 20:24:36 Autor: Zgroza atakuje.
---.dynamic.chello.pl
@Blow Up Hall 5050
Ceny zaiste "prestyrzowe". Kto tyle zapłaci ? Forsiaści klienci EIC ?
Ale oni to chyba mają służbowe samochody i kierowców ?
Nieprawdaż ?
Ceny zaiste "prestyrzowe". Kto tyle zapłaci ? Forsiaści klienci EIC ?
Ale oni to chyba mają służbowe samochody i kierowców ?
Nieprawdaż ?
2014-03-02 21:53:42 Autor: GFM
---.warszawa.vectranet.pl
W odpowiedzi na post Blow Up Hall 5050:
"Przystawki
Plastry pieczonego buraka z liśćmi dzikich sałat, musem z koziego sera i pianką ziołową - 25 PLN
Bliny gryczane z tatarem z troci wędrownej i gęstą śmietaną - 35 PLN
Gęś podwędzana na liściach jałowca, z marynowaną klementynką i sosem z czarnego bzu - 45 PLN
Zupy
Consommeé z dzikiego ptactwa z lanymi kluseczkami - 25 PLN
Krem z organicznej soczewicy z kiełbasą Chorizo i pieczonym serem - 25 PLN
Dania z ryb
Halibut z grzybową skórką, buraczanym gratin, wędzonymi pomidorami i sosem szafranowym - 65 PLN
Marynowana polędwica z żabnicy, mus z zielonego groszku ze szpinakiem i puree ziemniaczanym - 75 PLN
Dania mięsne
Pierś z dzikiej kaczki z modrą kapustą, batatowymi kopytkami i sosem z Madery - 75 PLN
Organki jagnięce z kaszą gryczaną, warzywami i sosem miodowo-korzennym - 85 PLN
Perliczka z warzywami sezonowymi, delikatnym sosem winogronowym - 60 PLN
Schab z kością, kapustą z grzybami, ziemniakami i sosem - 70 PLN"
Że takie snobistyczne menu w lepsiejszej knajpie w Poznaniu? Plastry pieczonego buraka z liśćmi dzikich sałat, musem z koziego sera i pianką ziołową - 25 PLN
Bliny gryczane z tatarem z troci wędrownej i gęstą śmietaną - 35 PLN
Gęś podwędzana na liściach jałowca, z marynowaną klementynką i sosem z czarnego bzu - 45 PLN
Zupy
Consommeé z dzikiego ptactwa z lanymi kluseczkami - 25 PLN
Krem z organicznej soczewicy z kiełbasą Chorizo i pieczonym serem - 25 PLN
Dania z ryb
Halibut z grzybową skórką, buraczanym gratin, wędzonymi pomidorami i sosem szafranowym - 65 PLN
Marynowana polędwica z żabnicy, mus z zielonego groszku ze szpinakiem i puree ziemniaczanym - 75 PLN
Dania mięsne
Pierś z dzikiej kaczki z modrą kapustą, batatowymi kopytkami i sosem z Madery - 75 PLN
Organki jagnięce z kaszą gryczaną, warzywami i sosem miodowo-korzennym - 85 PLN
Perliczka z warzywami sezonowymi, delikatnym sosem winogronowym - 60 PLN
Schab z kością, kapustą z grzybami, ziemniakami i sosem - 70 PLN"
Znając poznaniaków - to wielkich obrotów raczej bym nie wróżył.
I może dlatego "maestro" już tam nie pracuje - nie wiem.
Jak bym taką kartę dań w pociągu zobaczył to opcje są dwie:
w expresie (miejscówka) wył z głodu do celu podróży,
w innym przerwał podróż na najbliższej stacji i poszedł
do miasta głód zaspokoić.
Bigos, flaczki, jajecznica i coś lekko strawnego bez glutenu.
Jak na pociąg w zupełności wystarczy.
Byle świeże było i na czystym talerzu (i sztućcach oczywiście).
Cena też powinna być rozsądna - będzie obrót i zysk.
Fanaberie to są dobre w 4-gwiazdkowych hotelach dla
zagraniczniaków.
Odkąd w MacDonaldzie można nabyć kanapkę z rybą
zdarza mi się będąc w trasie z tej firmy skorzystać.
Na szosie sprawa jest prosta: jak widać stado TIRów przed
zajazdem to znaczy, że warto wstąpić. Jak parking pusty
jedziemy dalej.
2014-03-02 21:56:56 Autor: z Podlasia
---.lapy.mm.pl
@Głos z USA
Czy tobie się już awersja do religii na mózg rzuciła? I co to ma wspólnego z menu Wars-u?
Czy tobie się już awersja do religii na mózg rzuciła? I co to ma wspólnego z menu Wars-u?
2014-03-02 22:43:06 Autor: lopek
---.neoplus.adsl.tpnet.pl
Stare menu Warsu złe nie jest.
Natomiast wprowadzenie nowego nic nie da, jeżeli nie będzie KOMU tego menu podawać, bo pociągi coraz bardziej puste...
Natomiast wprowadzenie nowego nic nie da, jeżeli nie będzie KOMU tego menu podawać, bo pociągi coraz bardziej puste...
2014-03-02 23:40:18 Autor: Bolek USA
---.hsd1.fl.comcast.net
Kolejarzyk z Jackowa, największym wrogiem spożywania pięćdzięsiąteczek nie byli chrześcijanie, tylko twój idol Jaruzelski.
2014-03-03 10:51:33 Autor: były podrózny
---.internetdsl.tpnet.pl
I po co ta nowa karta dań- skoro śniadanko zjesz w piątek a kolacyjkę w poniedziałek , no bo taki mamy rozkład (kolei) jazdy.
2014-03-05 20:06:46 Autor: _Qwerty
---.dynamic.gprs.plus.pl
W Warsie hitem byłoby menu peerelowskie, czyli osobna karta z "hitami" Peerelu. W tym "pięćdziesiątka" dla kolejarza z kompleksami (Głos z USA).
2014-03-18 10:43:16 Autor: jaybee
---.dynamic.chello.pl
Problemem Warsu nie jest zle menu lecz zle ceny.
Zobacz też

Najnowsze wiadomości

Polecane wiadomości

Praca

Komentarze

Fotorelacje

Bądź na bieżąco:
© 2016 ZDG TOR Sp. z o.o. | Powered by PresstoCMS | Kontakt Pełna wersja strony |