Partnerzy serwisu:

Wars planuje wprowadzenie nowego menu

ak, Rynek Kolejowy 02.03.2014 299

Archiwum RK
Zaloguj się
OK
Zapomniałem hasła
Komentarze:
2014-03-02 15:24:34 Autor: love me tender
---.dynamic.gprs.plus.pl
Strach się bać.
2014-03-02 16:04:54 Autor: Nowość
---.play-internet.pl
Ile to milionów pasażerów wybierze IC przez nowy kształt chleba. Polski Bus drżyjcie!
2014-03-02 16:22:36 Autor: Jestem alkoholikiem.
---.dynamic.chello.pl
A denaturat zamiast piwa z Konstancina będzie ? Za ile ? 250 guldenów za butelczynę ?
2014-03-02 17:01:46 Autor: Leniwiec
---.litnet.osi.pl
Klientami WARSu (szczególnie w TLK) są średniozamożni pasażerowie, których prędzej zadowoliłby bar mleczny niż wykwintna restauracja. Nie wiem po co celują w gusta mniejszości olewając większość.
2014-03-02 17:09:06 Autor: Blow Up Hall 5050
---.icpnet.pl
Przystawki

Plastry pieczonego buraka z liśćmi dzikich sałat, musem z koziego sera i pianką ziołową - 25 PLN


Bliny gryczane z tatarem z troci wędrownej i gęstą śmietaną - 35 PLN

Gęś podwędzana na liściach jałowca, z marynowaną klementynką i sosem z czarnego bzu - 45 PLN

Zupy

Consommeé z dzikiego ptactwa z lanymi kluseczkami - 25 PLN

Krem z organicznej soczewicy z kiełbasą Chorizo i pieczonym serem - 25 PLN

Dania z ryb

Halibut z grzybową skórką, buraczanym gratin, wędzonymi pomidorami i sosem szafranowym - 65 PLN

Marynowana polędwica z żabnicy, mus z zielonego groszku ze szpinakiem i puree ziemniaczanym - 75 PLN

Dania mięsne

Pierś z dzikiej kaczki z modrą kapustą, batatowymi kopytkami i sosem z Madery - 75 PLN

Organki jagnięce z kaszą gryczaną, warzywami i sosem miodowo-korzennym - 85 PLN

Perliczka z warzywami sezonowymi, delikatnym sosem winogronowym - 60 PLN

Schab z kością, kapustą z grzybami, ziemniakami i sosem - 70 PLN
2014-03-02 17:26:46 Autor: były pasażer
---.e-wro.net.pl
choćbyście za darmo dawali to nie zbliżę się do czegokolwiek o nazwie pociąg, z logo PKP w szczególności.
Przez ostatnich 40 lat udawałem że lubie podróżować pociągami i robiłem to często.
Półtora roku temu, po kolejnym festiwalu chamstwa, brudu, niekompetencji ( podróże służbowe na średnich trasach oraz wycieczkowo-urlopowe, także z rowerami na długich ) przełamałem sie i nabyłem tani i wcale nie komfortowy samochód .
Z kolejami spotykam sie już tylko na przejazdach
Kolej w tym kraju od niemal zawsze jest w stanie wojny z pasażerami.
Kto jest dla kogo ???
Takich jak ja , byłych zwolenników komunikacji kolejowej znam przynajmniej kilkanascie osób.

A ostatnio doszły 2 kolejne; moi rodzice emeryci, którzy wolą polskiego busa , wystarczyło że sie pojawiło połączenie, skorzystali 2 razy i żegnajcie koleje na zawsze

Tak więc wsadźcie sobie tę wędzoną gąskę w rzyć drodzy spece od pekape
2014-03-02 17:42:18 Autor: Pasztun
---.dynamic.chello.pl
Barek Warsu na nowym Krakowie Głównym całkiem dobrze usytuowany (jako pierwszy od strony wejścia zachodniego) świeci wciąż pustkami. nie widziałem jeszcze w nim więcej niż 4 osoby jednocześnie. Za to w pozostałych punktach małej gastronomii ruch jak w ulu. Obstawiajmy, czemu?
2014-03-02 18:14:22 Autor: Stary Zbój
---.dynamic.chello.pl
Może wreszcie wróci "tatar", którego tak chętnie dawniej jadałem w ekspresie warszawskim. Do niedawna była całkiem godziwa oferta zup w postaci "gorących kubków". Oj, jak chętnie zjadłbym w "warsie" na pierwsze danie np. rosołek z makaronem, czy barszczyk czerwony czysty. Ale do tego wszystkiego potrzebne jest, by w każdym wagonie obsługa mogła sama decydować o ofercie. Tak było przez lata i komu to szkodziło?
Pozdrowienia!
Stary Zbój
2014-03-02 18:36:56 Autor: Głos z USA
---.hsd1.in.comcast.net
W tym dziwnym kraju, Wartości Chrześcijańskie, nie pozwalają już na świeżą bułeczkę, świeżego tatarka i 50g czystej wódeczki. Dziś trzeba chlać w parkach na ławce, daleko od pociągów. Bądź w kulturalny sposób wyłącznie, na większości lotnisk świata, i w samolotach. Fakt!, w samolocie ludzie siedzą, nie kręcą sia napici po korytarzu, i nie rzygają za okna.
2014-03-02 20:24:36 Autor: Zgroza atakuje.
---.dynamic.chello.pl
@Blow Up Hall 5050

Ceny zaiste "prestyrzowe". Kto tyle zapłaci ? Forsiaści klienci EIC ?

Ale oni to chyba mają służbowe samochody i kierowców ?

Nieprawdaż ?
2014-03-02 21:53:42 Autor: GFM
---.warszawa.vectranet.pl
W odpowiedzi na post Blow Up Hall 5050:
"Przystawki

Plastry pieczonego buraka z liśćmi dzikich sałat, musem z koziego sera i pianką ziołową - 25 PLN


Bliny gryczane z tatarem z troci wędrownej i gęstą śmietaną - 35 PLN

Gęś podwędzana na liściach jałowca, z marynowaną klementynką i sosem z czarnego bzu - 45 PLN

Zupy

Consommeé z dzikiego ptactwa z lanymi kluseczkami - 25 PLN

Krem z organicznej soczewicy z kiełbasą Chorizo i pieczonym serem - 25 PLN

Dania z ryb

Halibut z grzybową skórką, buraczanym gratin, wędzonymi pomidorami i sosem szafranowym - 65 PLN

Marynowana polędwica z żabnicy, mus z zielonego groszku ze szpinakiem i puree ziemniaczanym - 75 PLN

Dania mięsne

Pierś z dzikiej kaczki z modrą kapustą, batatowymi kopytkami i sosem z Madery - 75 PLN

Organki jagnięce z kaszą gryczaną, warzywami i sosem miodowo-korzennym - 85 PLN

Perliczka z warzywami sezonowymi, delikatnym sosem winogronowym - 60 PLN

Schab z kością, kapustą z grzybami, ziemniakami i sosem - 70 PLN"
Że takie snobistyczne menu w lepsiejszej knajpie w Poznaniu?
Znając poznaniaków - to wielkich obrotów raczej bym nie wróżył.
I może dlatego "maestro" już tam nie pracuje - nie wiem.
Jak bym taką kartę dań w pociągu zobaczył to opcje są dwie:
w expresie (miejscówka) wył z głodu do celu podróży,
w innym przerwał podróż na najbliższej stacji i poszedł
do miasta głód zaspokoić.
Bigos, flaczki, jajecznica i coś lekko strawnego bez glutenu.
Jak na pociąg w zupełności wystarczy.
Byle świeże było i na czystym talerzu (i sztućcach oczywiście).
Cena też powinna być rozsądna - będzie obrót i zysk.
Fanaberie to są dobre w 4-gwiazdkowych hotelach dla
zagraniczniaków.
Odkąd w MacDonaldzie można nabyć kanapkę z rybą
zdarza mi się będąc w trasie z tej firmy skorzystać.
Na szosie sprawa jest prosta: jak widać stado TIRów przed
zajazdem to znaczy, że warto wstąpić. Jak parking pusty
jedziemy dalej.
2014-03-02 21:56:56 Autor: z Podlasia
---.lapy.mm.pl
@Głos z USA

Czy tobie się już awersja do religii na mózg rzuciła? I co to ma wspólnego z menu Wars-u?
2014-03-02 22:43:06 Autor: lopek
---.neoplus.adsl.tpnet.pl
Stare menu Warsu złe nie jest.
Natomiast wprowadzenie nowego nic nie da, jeżeli nie będzie KOMU tego menu podawać, bo pociągi coraz bardziej puste...
2014-03-02 23:40:18 Autor: Bolek USA
---.hsd1.fl.comcast.net
Kolejarzyk z Jackowa, największym wrogiem spożywania pięćdzięsiąteczek nie byli chrześcijanie, tylko twój idol Jaruzelski.
2014-03-03 10:51:33 Autor: były podrózny
---.internetdsl.tpnet.pl
I po co ta nowa karta dań- skoro śniadanko zjesz w piątek a kolacyjkę w poniedziałek , no bo taki mamy rozkład (kolei) jazdy.
2014-03-05 20:06:46 Autor: _Qwerty
---.dynamic.gprs.plus.pl
W Warsie hitem byłoby menu peerelowskie, czyli osobna karta z "hitami" Peerelu. W tym "pięćdziesiątka" dla kolejarza z kompleksami (Głos z USA).
2014-03-18 10:43:16 Autor: jaybee
---.dynamic.chello.pl
Problemem Warsu nie jest zle menu lecz zle ceny.
Zobacz też
Najnowsze wiadomości
Polecane wiadomości
Praca
Komentarze
Fotorelacje
Bądź na bieżąco:
© 2016 ZDG TOR Sp. z o.o. | Powered by PresstoCMSKontakt
Pełna wersja strony