Partnerzy serwisu:

Usługa gastronomiczna wraca do Pendolino

inf. pras. PKP Intercity 26.06.2020 96

Usługa gastronomiczna wraca do Pendolino
Fot.
Od soboty 27 czerwca 2020 roku usługa gastronomiczna wraca do wszystkich pociągów kategorii Express InterCity Premium (EIP). Powoli będzie też wracać do innych pociągów.
W składach Pendolino znów dostępna będzie dla pasażerów przestrzeń gastronomiczna. Będzie można spożyć w niej pozycje dostępne w menu lub zamówić je do zajmowanego miejsca – u obsługi lub za pomocą aplikacji mWARS. W trosce o bezpieczeństwo i komfort podróżnych w strefie gastronomicznej zostają wprowadzone specjalne zasady sanitarne. Dostępnych będzie 50 proc. miejsc, a pasażerów będzie obowiązywać, podobnie jak w całym pociągu, obowiązek zasłaniania ust i nosa. Maseczkę będzie można zdjąć po zajęciu miejsca przy zdezynfekowanym stoliku. Podróżni będą także zobowiązani do zdezynfekowania rąk przed wejściem do strefy gastronomicznej oraz do zachowywania bezpiecznego dystansu.

O obowiązujących zasadach pasażerów będą informować plakaty przy wejściu do wagonu gastronomicznego, monitory pokładowe oraz komunikaty wygłaszane przez drużynę konduktorską.

Usługa gastronomiczna będzie także stopniowo przywracana w pozostałych kategoriach pociągów: Express InterCity (EIC i EC), InterCity (IC) i Twoich Liniach Kolejowych (TLK).

Wszystkie pociągi Pendolino są dezynfekowane przez producenta taboru metodą zamgławiania, czyli rozproszenia środka dezynfekującego razem ze strumieniem powietrza
w postaci mikroskopijnych cząstek, podczas czyszczeń codziennych i okresowych realizowanych w Warsztacie Utrzymania Taboru. Dodatkowo pociągi są czyszczone podczas jazdy na całej trasie. Dezynfekowane są newralgiczne elementy, z którymi podróżni mają bezpośredni kontakt, m.in. klamki, poręcze, uchwyty, przyciski sterowania drzwiami.


PARTNERZY DZIAŁU




Podziel się ze znajomymi:
Komentarze:
Koronawirus a transport