W sobotę, 15 lutego na nowym dworcu w Krakowie został otwarty trzeci lokal Wars Express. Czwarty, na dworcu w Radomiu, będzie dostępny od 22 lutego.
- Zarówno w wagonach gastronomicznych, jak i w lokalach Wars Express nasze potrawy przygotowywane są na miejscu ze świeżych składników. Zapraszamy podróżnych na zdrowe i wartościowe posiłki, serwowane szybko i w przystępnych cenach - podkreśla Paweł Dudek, prezes zarządu Wars.
W ofercie Wars Express, prócz takich dań jak jajecznica, żurek czy piada, które dobrze znają pasażerowie pociągów, są również ulubione przekąski, np. grillowane kanapki oraz świeże soki wyciskane z warzyw i owoców.
Pierwszy lokal Wars Express został otwarty na dworcu Warszawa Wschodnia w styczniu 2013 roku. Planowana sieć lokali gastronomicznych obejmie swoim zasięgiem całe terytorium Polski – 25 największych i najważniejszych dworców kolejowych w Polsce. Pierwsze lokale są zarządzane przez pracowników spółki, kolejne będą prowadzone na zasadzie franczyzy.